+31638490748 anja@amberuitvaart.nl

KIEZEN VOOR DUURZAAM

Meer duurzame mogelijkheden dan u denkt

Gelukkig wordt de uitvaartbranche zich steeds meer bewust van het belang van duurzaamheid. Nieuwe milieuvriendelijke(re) initiatieven zien het licht. Ook de wet- en regelgeving is meegegaan met de tijd: het ontstaan van natuurbegraafplaatsen is daar een mooi voorbeeld van.
Elektrische rouwauto’s, milieuvriendelijke en toch stijlvolle alternatieven voor de zo vertrouwde kist, verantwoord geteelde bloemen; het kan tegenwoordig allemaal. Het ligt alleen nog niet voor het oprapen.

Bij Amber Uitvaart hebben we een voorliefde voor zo duurzaam mogelijke uitvaarten. Niet dat we u iets opdringen, maar als een duurzame uitvaart u aanspreekt, dan weten wij als geen ander de weg op dat terrein.
Ter inspiratie willen we nu alvast een paar duurzame alternatieven met u delen. En weet dan dat dit het topje is van een ijsberg die snel groeit – de enige ter wereld waarschijnlijk…

wat is duurzamer: bergraven of cremeren?

Regelmatig krijgen we de vraag wat duurzamer is: begraven of cremeren?
Het eerlijke antwoord op dít moment is dat het elkaar gemiddeld niet veel ontloopt. Maar u kunt die balans wel sterk beïnvloeden door de keuzes die u maakt.
Bij cremeren zit de milieudruk grotendeels in de energie die het kost om de oven te stoken. Daar is voor u weinig aan te kiezen of te veranderen.
Bij begraven is – het zal u verbazen – vaak de grafsteen de boosdoener voor het milieu. Het natuursteen moet namelijk uit steengroeven in het buitenland worden geïmporteerd, en daar komen heel wat kilometers en dus liters brandstof bij kijken. Tegenwoordig zijn er wel alternatieven voor de traditionele grafstenen. Door hiervoor te kiezen, kunt u de milieubalans flink laten uitslaan ten gunste van begraven.

Resten van medicijnen

“Ik slik heel veel medicijnen en heb chemotherapie gehad. Hoe schadelijk is dat voor het milieu als ik begraven wilt worden?” Het is een vraag die veel mensen zich stellen. Gelukkig is het antwoord redelijk geruststellend. En daarbij vertrouwen we dan op het oordeel van een internationale autoriteit op dat gebied, toxicoloog prof. Martin van den Berg. Volgens hem worden de moderne medicijnen snel afgebroken in de natuur, zodat de schade voor het milieu zeer beperkt is en van korte duur. Voor wie meer wil weten: hij legt het duidelijk uit in deze video.

Oriënterend gesrek?

Wilt u vrijblijvend een oriënterend gesprek over de mogelijkheden van een duurzame(re) uitvaart? Dat kan. U hoeft alleen even contact met ons te maken om een afspraak in te plannen.

RECENSIES

Brigitte Van de Roest

Na het plotseling verliezen van onze schoonmoeder en oma hebben wij een hele fijne begeleiding van Anja gekregen bij de uitvaart maar ook bij alle zaken daaromheen. Anja is een zeer warm en professioneel persoon, vooral heel fijn in zo’n zware tijd.

Gré Ouburg

Na het onverwachte overlijden van mijn nicht weer prima geïnformeerd en gesteund. Alles prima verzorgd. Kon voor ons niet beter zijn geregeld.

Han Bergsma

Wij kijken met volle tevredenheid terug op hoe Anja de crematie van onze dochter in alle zorgvuldigheid en flexibiliteit heeft begeleid. Anja denkt mee, komt haar afspraken na en ontzorgt.

Elly van Luijk

Alles tot in de puntjes geregeld. Een grote steun in een verdrietige tijd.

Annelies L’Ortye

Op 13 februari 2019 is mijn man Rob plotseling overleden. Omdat wij Anja van Amber Uitvaart al langer kenden heb ik haar gevraagd om de uitvaart te verzorgen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het precies de uitvaart is geworden die paste bij Rob. Het is een prachtig en waardig afscheid geworden voor mij en de kinderen en al onze vrienden en collega’s. Alles was tot in de puntjes geregeld. Anja is enorm professioneel en praktisch maar laat alle ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Zij neemt de leiding op de juiste momenten en weet wanneer ze een stapje terug moet doen.

Contactformulier

AMBER UITVAART

Ananasstraat 16

1326 GH Almere

+31 6 3849 0748

anja@amberuitvaart.nl

Amber Uitvaart

de mensen

het netwerk

service

contact

uitvaart

direct na overlijden

cremeren of begraven

verzekering en kosten

voorbeeld-pakketten

duurzaam

duurzame alternatieven

© Amber Uitvaart. Alle rechten op de teksten en beelden in deze site berusten bij Feste v.o.f. / Amber Uitvaart en mogen op geen enkele wijze door anderen gebruikt of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Disclaimer: aan de prijzen en content op deze website kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Amber Uitvaart behoudt zich het recht voor om ten alle tijden haar prijzen en content aan te passen zonder overleg met derden.