+31638490748 anja@amberuitvaart.nl

Direct na een overlijden

er gebeurt veel in korte tijd

Na een overlijden, gebeurt er heel veel in korte tijd. Als eerste moet een arts het overlijden officieel vaststellen. Vond het overlijden plaats in een verpleeghuis of ziekenhuis? Dan zal waarschijnlijk een van de artsen daar dit verzorgen.
In alle andere gevallen is het belangrijk dat u (of iemand anders) zo spoedig mogelijk de huisarts belt. Deze zal dan de benodigde documenten verzorgen.

Dit kunt u zelf doen:

  • Bel uw huisarts, zodat deze het overlijden officieel kan vaststellen. (Als een arts in een ziekenhuis of verpleeghuis al bij de overledene is geweest, hoeft u de huisarts niet te bellen).
  • Bel een uitvaartondernemer. Amber Uitvaart staat u graag bij en u kunt ons 24 uur per dag bellen op het nummer bovenaan deze pagina.
  • Leg de documenten klaar die de (huis)arts u heeft gegeven.
  • Hebt u een uitvaartverzekering? Zoek dan de verzekeringspolis op.
  • Leg een geldig legitimatiebewijs van de overledene klaar (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs, plus eventueel het trouwboekje).
  • Kijk in de papieren van de overledene of er wensen betreffende de uitvaart zijn vastgelegd, en of er een testament is.
  • Leg een set kleding kleding voor de overledene klaar.
  • Bel naaste familieleden en/of vrienden.
  • Maak alvast een lijst met namen en adressen voor het versturen van de rouwkaarten.

checklist overheid

Na een overlijden is de uitvaart is ‘slechts’ één van de dingen die op u afkomen. Op heel veel andere terreinen moet u wellicht ook zaken gaan regelen.
Om u hierbij te helpen heeft de overheid een een website gemaakt en een checklist bij overlijden. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen krijgt u ‘op maat’ een overzicht van aandachtspunten en dingen die u wellicht moet regelen. Heel nuttig!

AMBER UITVAART

Ananasstraat 16

1326 GH Almere

+31 6 3849 0748

anja@amberuitvaart.nl

Amber Uitvaart

de mensen

het netwerk

service

contact

uitvaart

direct na overlijden

cremeren of begraven

verzekering en kosten

voorbeeld-pakketten

duurzaam

duurzame alternatieven

© Amber Uitvaart. Alle rechten op de teksten en beelden in deze site berusten bij Feste v.o.f. / Amber Uitvaart en mogen op geen enkele wijze door anderen gebruikt of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Disclaimer: aan de prijzen en content op deze website kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Amber Uitvaart behoudt zich het recht voor om ten alle tijden haar prijzen en content aan te passen zonder overleg met derden.