+31638490748 anja@amberuitvaart.nl

Direct na een overlijden

er gebeurt veel in korte tijd

Na een overlijden, gebeurt er heel veel in korte tijd. Als eerste moet een arts het overlijden officieel vaststellen. Vond het overlijden plaats in een verpleeghuis of ziekenhuis? Dan zal waarschijnlijk een van de artsen daar dit verzorgen.
In alle andere gevallen is het belangrijk dat u (of iemand anders) zo spoedig mogelijk de huisarts belt. Deze zal dan de benodigde documenten verzorgen.

Dit kunt u zelf doen:

  • Bel uw huisarts, zodat deze het overlijden officieel kan vaststellen. (Als een arts in een ziekenhuis of verpleeghuis al bij de overledene is geweest, hoeft u de huisarts niet te bellen).
  • Bel Amber Uitvaart. Wij staan u graag bij en u kunt ons 24 uur per dag bellen op het nummer bovenaan deze pagina.
  • Leg de documenten klaar die de (huis)arts u heeft gegeven.
  • Hebt u een uitvaartverzekering? Zoek dan de verzekeringspolis op.
  • Leg een geldig legitimatiebewijs van de overledene klaar (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs, plus eventueel het trouwboekje).
  • Kijk in de papieren van de overledene of er wensen betreffende de uitvaart zijn vastgelegd, en of er een testament is.
  • Leg een set kleding kleding voor de overledene klaar.
  • Bel naaste familieleden en/of vrienden.
  • Maak alvast een lijst met namen en adressen voor het versturen van de rouwkaarten.

checklist overheid

Na een overlijden is de uitvaart is ‘slechts’ één van de dingen die op u afkomen. Op heel veel andere terreinen moet u wellicht ook zaken gaan regelen.
Om u hierbij te helpen heeft de overheid een een website gemaakt en een checklist bij overlijden. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen krijgt u ‘op maat’ een overzicht van aandachtspunten en dingen die u wellicht moet regelen. Heel nuttig!

RECENSIES

Brigitte Van de Roest

Na het plotseling verliezen van onze schoonmoeder en oma hebben wij een hele fijne begeleiding van Anja gekregen bij de uitvaart maar ook bij alle zaken daaromheen. Anja is een zeer warm en professioneel persoon, vooral heel fijn in zo’n zware tijd.

Gré Ouburg

Na het onverwachte overlijden van mijn nicht weer prima geïnformeerd en gesteund. Alles prima verzorgd. Kon voor ons niet beter zijn geregeld.

Han Bergsma

Wij kijken met volle tevredenheid terug op hoe Anja de crematie van onze dochter in alle zorgvuldigheid en flexibiliteit heeft begeleid. Anja denkt mee, komt haar afspraken na en ontzorgt.

Elly van Luijk

Alles tot in de puntjes geregeld. Een grote steun in een verdrietige tijd.

Annelies L’Ortye

Op 13 februari 2019 is mijn man Rob plotseling overleden. Omdat wij Anja van Amber Uitvaart al langer kenden heb ik haar gevraagd om de uitvaart te verzorgen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het precies de uitvaart is geworden die paste bij Rob. Het is een prachtig en waardig afscheid geworden voor mij en de kinderen en al onze vrienden en collega’s. Alles was tot in de puntjes geregeld. Anja is enorm professioneel en praktisch maar laat alle ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Zij neemt de leiding op de juiste momenten en weet wanneer ze een stapje terug moet doen.

Contactformulier

AMBER UITVAART

Ananasstraat 16

1326 GH Almere

+31 6 3849 0748

anja@amberuitvaart.nl

Amber Uitvaart

de mensen

het netwerk

service

contact

uitvaart

direct na overlijden

cremeren of begraven

verzekering en kosten

voorbeeld-pakketten

duurzaam

duurzame alternatieven

© Amber Uitvaart. Alle rechten op de teksten en beelden in deze site berusten bij Feste v.o.f. / Amber Uitvaart en mogen op geen enkele wijze door anderen gebruikt of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Disclaimer: aan de prijzen en content op deze website kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Amber Uitvaart behoudt zich het recht voor om ten alle tijden haar prijzen en content aan te passen zonder overleg met derden.