+31638490748 anja@amberuitvaart.nl

DUURZAME ALTERNATIEVEN

Natuurbegraafplaatsen

Een nog vrij nieuw alternatief is de mogelijkheid om ‘in de natuur’ te worden begraven. Natuurbegraafplaatsen liggen vaak in een mooie, bosrijke omgeving. Als het u wel wat lijkt om onder een knoestige oude eik begraven te worden, of aan de rand van een mooi stukje heideveld, dan is dit een interessante optie. Voor Natuurbegraafplaatsen gelden andere regels dan voor reguliere begraafplaatsen. We vertellen u daar graag meer over.

Twijfelt u eraan of natuurbegraafplaatsen wel echt milieuvriendelijk zijn (er zijn mensen die het tegendeel beweren) bekijk dan eens de onderstaande video, waarin Martin van de Berg zijn mening geeft. Van de Berg is in internationale wetenschappelijke kringen een vooraanstaand toxicoloog.

De wade en de opbaarplank

Voor veel mensen is een kist zo vanzelfsprekend dat ze niet eens stilstaan bij de mogelijkheid van een alternatief. Toch zijn die er, in de vorm van schitterende wades van duurzame, natuurlijke materialen; katoen, linnen, wol, hennep, of zelfs bamboe. Met een mooie, serene uitstraling, zeker in combinatie met een opbaarplank die eveneens is gemaakt van natuurlijk en vergankelijk materiaal.
Wade en opbaarplank zijn toepasbaar bij zowel cremeren als begraven.

Zeg het met gifvrije bloemen

Bloemen zijn per definitie duurzaam, toch? Je zou het denken. Maar niet dus. Dankzij het vele gif dat (de meeste) bloemenkwekers gebruiken, vormen grote boeketten vaak zelfs een van de meest milieuonvriendelijke elementen bij een uitvaart.
Je kunt natuurlijk naar een biologische bloemenkweker stappen. Maar dit is ook een mooi optie: we binden een bloemenband om de kist. Alle aanwezigen steken 1 mooie (zelfgeplukte?) bloem in die band. Zo ‘groeit’ er een schitterend boeket rond de overledene.

Elektrische rouwauto

Je ziet ze nog niet vaak, maar ze zijn er: volledig elektrische rouwauto’s. Gezien het feit dat bij een gemiddelde uitvaart toch al snel 200 km wordt afgelegd door een rouwauto, zet dat qua duurzaamheid zeker zoden aan de dijk. En zo’n auto ziet er ook nog eens bijzonder stijlvol uit.
Het meest duurzame is natuurlijk zo min mogelijk transport. En bent u in voor wat meer alternatief, dan is er zelfs de rouwfiets. Klinkt hilarisch, maar is misschien wel stijlvoller dan u zou verwachten.

Duurzame uitvaartkist van fairboard

Waarom zou een uitvaartkist altijd van hout moeten zijn? Kan dat niet duurzamer?
Absoluut wel. Bij Fair Coffins hebben ze kisten ontwikkeld van ‘Fairboard’. Dat is een soort karton maar speciaal zo gemaakt dat het geschikt is voor uitvaartkisten. Fairboard is een snel en volledig afbreekbaar, natuurlijk materiaal. Het ziet er goed uit. Je kunt het aan alle kanten personaliseren, beschrijven, beschilderen of beplakken.
En de kisten worden geproduceerd door mensen met een handicap en/of een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo is duurzaam ook nog sociaal maatschappelijk verantwoord.

RECENSIES

Paul Albers

Toen duidelijk werd dat mijn echtgenote niet lang meer te leven had heb ik Anja gebeld en haar uitgelegd wat we zo ongeveer in gedachten hadden. Ze snapte helemaal wat we vroegen en wat er nodig was. We hebben op de Kemphaan, buiten, met vele mensen het leven van mijn echtgenote gevierd en samen gerouwd. Alles was perfect geregeld en alles in een prettige en ontspannen sfeer. Mede dankzij Anja was dit de uitvaart die we in gedachten hadden, meer dan dat nog zelfs. Van vele bezoekers gehoord dat dit de mooiste uitvaart was die ze ooit hadden meegemaakt. Anja, nogmaals bedankt.

Gerda Mijsbergh

Uitstekende service, persoonlijk makend, houdt rekening met wensen van de overleden persoon. Integer en vriendelijk.

Carolien Bosch

Dankzij Anja is de uitvaart van mijn man heel bijzonder geworden. Met haar ervaring en contacten heeft ze onder andere zeer vlot een treffende locatie weten te regelen. Anja luistert aandachtig, denkt mee en weet echt hoe ze kan helpen ontlasten.

Eline Bosch

Anja weet op de juiste momenten de juiste dingen te zeggen. Ze gaat respectvol om met alles en iedereen en ondersteunt waar mogelijk. Ze heeft ervaring als grafisch ontwerpster. Samen, met haar man die een achtergrond in de muziek en reclame heeft, vormen ze een rotsblok in deze roerige tijd. Ik kon het ontwerpen van de kaart overdragen en focussen op de aankleding van het afscheid van mijn vader. Zeer snel was een eerste versie van de kaart gemaakt, feedback werd volledig verwerkt. Mijn moeder werd overspoeld met lovende woorden over de warmte en persoonlijkheid die een kaart kan uitstralen.

Hua Zhang

Vanaf dag één van overlijden van mijn vader staat Anja ons bij. De communicatie via mobiel/WhatsApp gaat snel en je wordt altijd op tijd te woord gestaan. Een latere wijziging van onze planning zoals andere zaal wordt zonder probleem geregeld. Kortom, alles is prima geregeld, wij zijn hierover zeer tevreden.

Anouk Brouwer

Anja heeft de uitvaart voor mijn moeder tot in de puntjes geregeld. Heel stipt en correct koppelde zij alles terug zodat ik precies wist wat de volgende stap zou zijn. Heel fijn om zo ontzorgd te worden tijdens een emotionele periode waarbij er (in ons geval) meer op ons afkwam dan alleen de uitvaart. Wij hebben ons als familie op de belangrijke zaken kunnen richten omdat we na de eerste afspraak al wisten: met Anja komt het goed. Alle afspraken zijn perfect nagekomen, altijd op tijd en tussendoor checkte zij ook even of alles nog klopte. Lieve Anja, ontzettend veel dank!  

Gerrit Jan Romeijn

Peroonlijke aanpak en geeft ruimte aan de wensen van de nabestaanden. Tegelijkertijd geeft men waardevolle adviezen op basis van de ervaring.  

Michiel Bakkes

Onze moeder overleed onverwachts en hadden geen idee wat te doen. Anja van Amber uitvaart heeft ons in alle rust en met zeer veel respect door het uitvaartproces heen geholpen. De samenwerking tussen Amber Uitvaart en Cremaere te Almere hebben wij als uiterst vriendelijk, behulpzaam en waardig ervaren. Bedankt voor alle goede zorgen Anja.

Ester Tijsterman

Ik heb niets anders dan lovende woorden over Amber Uitvaart. Anja zorgt echt voor de overledenen en is een grote steun voor de nabestaanden. Ze was een hele grote steun en luisterend oor voor mij na het overlijden van mijn moeder. Ze heeft elke dag contact met ons gehad. Dank je wel Anja.

Simone Arxhoek

Op het moment dat je voor een keuze komt te staan om je vader een mooi afscheid te geven na het toch nog plotselinge overlijden, en je geen idee hebt hoe en wat, was Anja van Amber Uitvaart onze grote steun en toeverlaat. Ze luisterde naar ons verhaal over hoe vaders in het leven heeft gestaan en heeft ons geholpen de juiste keuzes te maken, qua kaart, gedicht et cetera. Zoveel respect voor hoe het allemaal geregeld was en de details waar Anja ook aan dacht. Heel erg bedankt namens mij, mijn moeder en zus en andere familieleden. Heel fijn om zo afscheid te kunnen nemen.

Rick Emo

De begeleiding door Amber Uitvaart in een verdrietige periode was heel professional maar vooral menselijk! Alles was bespreekbaar en uitvoerbaar. Wij voelden ons heel vrij om zelf de regie te behouden waarbij we goed ondersteund werden door Anja. Al met al kijken wij terug op een waardig en goed afscheid. Dank daarvoor Anja!

Tanja de Rijp

Anja heeft onlangs de uitvaart van mijn tante verzorgd. Ik kijk alleen maar met een tevreden en voldaan gevoel terug op hoe Anja alles heeft georganiseerd. Ze is empathisch, flexibel en denkt goed mee over wat voor de familie belangrijk is om het tot een waardig afscheid te maken. Ik zou haar nogmaals willen bedanken voor alle geboden steun in deze zeer verdrietige tijd.

Frank Smits

We hadden maar één kans op een waardig afscheid voor mijn vader. En met de inzet van Anja van Amber Uitvaart werd het dat: een waardig en bij mijn vader passend afscheid. Mooie kist, mooie bloemen, perfecte livestream.

Astrid Schijf

Wij zijn zeer tevreden over Amber Uitvaart. U kunt het met een gerust hart aan Anja overlaten.

Jacqueline Huizing

Bij een uitvaart denk je aan verdriet, natuurlijk, het is het laatste afscheid van iemand die je dierbaar is. Maar aan de uitvaart van mijn schoonvader denk ik terug met een lach en een traan. De uitvaart was zo goed verzorgd en helemaal in de geest van "vaders", meteen al vanaf het eerste contact met Anja. Er werd meegedacht en begrepen wat we wel en niet wilden, overlegd wat wel in niet kon in deze Corona-tijd. Kortom, ondanks de leegte die "vaders" achterlaat, denk ik met een tevreden en liefdevol gevoel terug aan de uitvaart.

Hampie de Graaf

Amber Uitvaart was voor ons de allerbeste keus die we konden maken. Na het overlijden van m'n broer wisten we niet wat er op ons af kwam en wat we moesten doen. Dankzij Anja hebben wij toch een mooi en intiem afscheid kunnen verzorgen voor mijn broer en 24 dierbaren. Ondanks de corona en het beperkt budget was het voor ons allen een geweldig mooi afscheid. We zijn Amber Uitvaart zeer dankbaar voor het regelen, de steun, duidelijke informatie en het flexibel omgaan met onze wensen. We raden Amber Uitvaart iedereen aan! 

Ed Capiau

Na het overlijden van onze (schoon-)moeder, oma en overgrootmoeder heeft Anja ons op een professionele, prettige en vooral meelevende manier begeleid naar de crematieplechtigheid. Dit heeft geresulteerd in een keurig, respectvoll, mooi afscheid. Mede namens de overige familieleden, onze dank aan Anja en Hans voor hun inzet en ondersteuning om alles tot in de puntjes te verzorgen.

Adri Bax

Bij een onverwacht overlijden, als er niets van tevoren besproken is, dan is het extra prettig wanneer je gehoor vindt bij de uitvaatverzorgster. Anja luistert met volle aandacht naar de wensen, bespreekt mogelijkheden, attendeert op zaken die je mogelijk zelf niet weet of anders misschien vergeet. En op de dag van de uitvaart is ze op de achtergrond aanwezig, maar wel actief om alles in goede banen te leiden. Met compassie neemt zij de zorg van je over. Anja is een prettige, betrokken uitvaartbegeleidster en een voorbeeld voor haar vakgenoten.

Brigitte Van de Roest

Na het plotseling verliezen van onze schoonmoeder en oma hebben wij een hele fijne begeleiding van Anja gekregen bij de uitvaart maar ook bij alle zaken daaromheen. Anja is een zeer warm en professioneel persoon, vooral heel fijn in zo’n zware tijd.

Gré Ouburg

Na het onverwachte overlijden van mijn nicht weer prima geïnformeerd en gesteund. Alles prima verzorgd. Kon voor ons niet beter zijn geregeld.

Han Bergsma

Wij kijken met volle tevredenheid terug op hoe Anja de crematie van onze dochter in alle zorgvuldigheid en flexibiliteit heeft begeleid. Anja denkt mee, komt haar afspraken na en ontzorgt.

Ellij van Luijk

Alles tot in de puntjes geregeld. Een grote steun in een verdrietige tijd.

Annelies L’Ortye

Op 13 februari 2019 is mijn man Rob plotseling overleden. Omdat wij Anja van Amber Uitvaart al langer kenden heb ik haar gevraagd om de uitvaart te verzorgen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het precies de uitvaart is geworden die paste bij Rob. Het is een prachtig en waardig afscheid geworden voor mij en de kinderen en al onze vrienden en collega’s. Alles was tot in de puntjes geregeld. Anja is enorm professioneel en praktisch maar laat alle ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Zij neemt de leiding op de juiste momenten en weet wanneer ze een stapje terug moet doen.

Contactformulier

AMBER UITVAART

+31 6 3849 0748

anja@amberuitvaart.nl

Amber Uitvaart

De mensen

Het netwerk

Service

Contact

Uitvaart

Direct na overlijden

Cremeren of begraven

Verzekering en kosten

Kosten

Duurzaam

Duurzame alternatieven

Anja mag de beschermde titel 'RU' (Register Uitvaartverzorg(st)er) voeren. Dit betekent dat ze gecertificeerd is door het Keurmerk Uitvaartzorg. Uitvaartondernemingen en -ondernemers met dit Keurmerk bieden zonder uitzondering hoge kwaliteit. Zij begeleiden u op een deskundige, betrouwbare en transparante manier.

© Amber Uitvaart. Alle rechten op de teksten en beelden in deze site berusten bij Feste v.o.f. / Amber Uitvaart en mogen op geen enkele wijze door anderen gebruikt of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Disclaimer: aan de prijzen en content op deze website kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Amber Uitvaart behoudt zich het recht voor om ten alle tijden haar prijzen en content aan te passen zonder overleg met derden.