+31638490748 anja@amberuitvaart.nl

DUURZAME ALTERNATIEVEN

Natuurbegraafplaatsen

Een nog vrij nieuw alternatief is de mogelijkheid om ‘in de natuur’ te worden begraven. Natuurbegraafplaatsen liggen vaak in een mooie, bosrijke omgeving. Als het u wel wat lijkt om onder een knoestige oude eik begraven te worden, of aan de rand van een mooi stukje heideveld, dan is dit een interessante optie. Voor Natuurbegraafplaatsen gelden andere regels dan voor reguliere begraafplaatsen. We vertellen u daar graag meer over.

Twijfelt u eraan of natuurbegraafplaatsen wel echt milieuvriendelijk zijn (er zijn mensen die het tegendeel beweren) bekijk dan eens de onderstaande video, waarin Martin van de Berg zijn mening geeft. Van de Berg is in internationale wetenschappelijke kringen een vooraanstaand toxicoloog.

De wade en de opbaarplank

Voor veel mensen is een kist zo vanzelfsprekend dat ze niet eens stilstaan bij de mogelijkheid van een alternatief. Toch zijn die er, in de vorm van schitterende wades van duurzame, natuurlijke materialen; katoen, linnen, wol, hennep, of zelfs bamboe. Met een mooie, serene uitstraling, zeker in combinatie met een opbaarplank die eveneens is gemaakt van natuurlijk en vergankelijk materiaal.
Wade en opbaarplank zijn toepasbaar bij zowel cremeren als begraven.

Zeg het met bloemen?

Bloemen zijn per definitie duurzaam, toch? Je zou het denken. Maar niet dus. Dankzij het vele gif dat (de meeste) bloemenkwekers gebruiken, vormen grote boeketten vaak zelfs een van de meest milieuonvriendelijke elementen bij een uitvaart.
Alternatief? Kies voor een boeket van een biologische bloemenkweker. Of durf te kiezen voor niet meer dan één of twee bloemen; maar dan wel héle mooie, bijzondere exemplaren.

Elektrische rouwauto

Je ziet ze nog niet vaak, maar ze zijn er: volledig elektrische rouwauto’s. Gezien het feit dat bij een gemiddelde uitvaart toch al snel 200 km wordt afgelegd door een rouwauto, zet dat qua duurzaamheid zeker zoden aan de dijk. En zo’n auto ziet er ook nog eens bijzonder stijlvol uit.
Het meest duurzame is natuurlijk zo min mogelijk transport. En bent u in voor wat meer alternatief, dan is er zelfs de rouwfiets. Klinkt hilarisch, maar is misschien wel stijlvoller dan u zou verwachten.

RECENSIES

Brigitte Van de Roest

Na het plotseling verliezen van onze schoonmoeder en oma hebben wij een hele fijne begeleiding van Anja gekregen bij de uitvaart maar ook bij alle zaken daaromheen. Anja is een zeer warm en professioneel persoon, vooral heel fijn in zo’n zware tijd.

Gré Ouburg

Na het onverwachte overlijden van mijn nicht weer prima geïnformeerd en gesteund. Alles prima verzorgd. Kon voor ons niet beter zijn geregeld.

Han Bergsma

Wij kijken met volle tevredenheid terug op hoe Anja de crematie van onze dochter in alle zorgvuldigheid en flexibiliteit heeft begeleid. Anja denkt mee, komt haar afspraken na en ontzorgt.

Elly van Luijk

Alles tot in de puntjes geregeld. Een grote steun in een verdrietige tijd.

Annelies L’Ortye

Op 13 februari 2019 is mijn man Rob plotseling overleden. Omdat wij Anja van Amber Uitvaart al langer kenden heb ik haar gevraagd om de uitvaart te verzorgen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het precies de uitvaart is geworden die paste bij Rob. Het is een prachtig en waardig afscheid geworden voor mij en de kinderen en al onze vrienden en collega’s. Alles was tot in de puntjes geregeld. Anja is enorm professioneel en praktisch maar laat alle ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Zij neemt de leiding op de juiste momenten en weet wanneer ze een stapje terug moet doen.

Contactformulier

AMBER UITVAART

Ananasstraat 16

1326 GH Almere

+31 6 3849 0748

anja@amberuitvaart.nl

Amber Uitvaart

De mensen

Het netwerk

Service

Contact

Uitvaart

Direct na overlijden

Cremeren of begraven

Verzekering en kosten

Voorbeeld-pakketten

Duurzaam

Duurzame alternatieven

© Amber Uitvaart. Alle rechten op de teksten en beelden in deze site berusten bij Feste v.o.f. / Amber Uitvaart en mogen op geen enkele wijze door anderen gebruikt of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Disclaimer: aan de prijzen en content op deze website kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Amber Uitvaart behoudt zich het recht voor om ten alle tijden haar prijzen en content aan te passen zonder overleg met derden.